Dezvoltare pentru Dispozitive Mobile

Competiția este pentru aplicații mobile care utilizează orice arhitectură de calcul (stand-alone, client-server, client-proxy-server, peer-to-peer, altele), inclusiv aplicații de realitate augmentată și virtuală. Aplicațiile pot fi dezvoltate pentru platformele (dar fară a se limita la) Android, iOS, Windows Phone, Blackberry OS.

Competitorii își vor demonstra abilitățile tehnice de dezvoltare a unei aplicații mobile pe o temă de actualitate (de exemplu unealtă de productivitate, joc, aplicatie financiara, aplicatie medicala, aplicație educațională, altele).

Criteriile de evaluare a aplicațiilor sunt următoarele:

Impact – se referă la gradul de originalitate al temei alese, utilitatea în societatea contemporană

Complexitate – gradul de utilizare a funcțiilor native (accelerometru, GPS, calendar, contacte, Bluetooth), stocare de date (local sau centralizat).

Accesibilitate și uzabilitate – gradul de adaptare la tipul de terminal (tabletă, mobil), sisteme de operare versiuni diferite; compatibilitate cu tehnologii de tip screen-reader; mod de vizualizare cu contrast ridicat.

Estetică – identitate vizuală, design coerent și plăcut, logo, elemente grafice originale, interactivitate.

Marketing – metode de promovare, monetizare.

Toate aplicațiile trebuie demonstrate pe dispozitive reale. Serviciile de rețea care sunt parte a aplicației trebuie să fie, de asemenea, servicii reale care nu încorporează componente mock-up. Publicarea aplicatiei in magazinele dedicate nu este obligatorie.