IDMSC 2022

Vezi mai jos câștigătorii Interactive Digital Media Student Contest 2022 sau citește comunicatul complet despre eveniment.

Marele premiu IDMSC 2022

Marele premiu IDMSC 2022, oferit de către compania Deltatel, împreună cu trofeul IDMSC printat 3D de către compania NuTechnologies a fost acordat studentului Ștefan Chivu de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica Timișoara, pentru proiectul EasyPark – o aplicație mobilă folosită pentru a ușura găsirea unui loc de parcare în zonele publice aglomerate, prin prelucrarea informațiilor preluate de la o rețea de senzori amplasați în teren.

 

 

Explore Timișoara in VR

Explore Timișoara in VR, aplicație dezvoltată de Marius-Cosmin Tătaru, Sorina Zorita Gavriliuc-Voina, Radu-Dorian Stamatoiu (studenți doctorat la Universitatea Politehnica Timișoara, România), Giulia Innocentini și Eliana Maria Torre (studentă doctorandă la Università di Modena și Reggio Emilia, Italia) și Peter Guld Leth, Oskar Bill Zhou (studenți master la Universitatea din Aalborg, Danemarca), –  care presupune o nouă interfață cu utilizatorul, adăugarea unei hărți 3D a orașului, a unor noi obiective din Timișoara, inclusiv cu audio și schimbarea completă a modului în care utilizatorul selectează o locație.

Timișoara quest in XR

Timișoara quest in XR, un mediu virtual dezvoltat de Silviu Berzescu (student masterand la Universitatea Politehnica Timișoara), Maria Toloni (studentă masterandă la Università di Modena și Reggio Emilia, Italia), Mikkel Sang Mee Baunsgaard (student master la Universitatea din Aalborg, Danemarca) – unde utilizatorii pot interacționa și afla mai multe informații despre obiecte din patrimoniul Muzeului Național al Banatului. Tot conținutul aplicației este suprapus peste realitate, utilizatorii pot vedea mediul din jurul lor. Utilizatorul poate să interacționeze cu obiectele din interiorul cutiilor care se află împrăștiate în mediul real.

 

 

Premiul Dezvoltare Web

Premiul Dezvoltare Web, oferit de compania Haufe Group a ajuns la Dumitru Gotca (student la licență) și Dragoș Todoroșcean (student masterand), ambii de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, pentru aplicația Reportify – o aplicație pentru raportarea problemelor sociale, cu abilitatea de a înregistra utilizatori după județ, de a crea postări care includ foto, video, pdf, localizate pe hartă.

 

 

Premiul Design Grafic și Producție Audio-Video

Premiul Design Grafic și Producție Audio-Video, oferit de către compania SafeFleet a fost înmânat studentei timișorence Sandra-Ofima Vlad (licență, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Universitatea Politehnica Timișoara) pentru videoclipul Six of Crows.

 

 

 

 

Premiul Dezvoltare pentru Dispozitive Mobile

Premiul Dezvoltare pentru Dispozitive Mobile, oferit de către compania Nokia a ajuns la proiectul SilentSOS, creat de către Alexandra Ciui (studentă masterandă la Facultatea de  Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica Timișoara). Scopul aplicației mobile, SilentSOS, este generarea unui mesaj de urgență, în timp scurt, de către o persoană cu deficiență de auz, aflată într-o situație de urgență.

 

 

Premiul Internetul Obiectelor

Premiul Internetul Obiectelor, oferit de către compania Cobalt Sign a ajuns la Gabriel Claudiu Radu și George Bogdan Trîmbițaș (liceeni în clasa a X-a la Colegiul Național “Titu Maiorescu” Aiud) pentru sistemul Breezy Air Quality Metter – un proiect Arduino bazat pe senzori, un monitor al aerului înconjurător cu funcții de alarme pentru situații critice, care conferă utilizatorului informații despre atmosfera pe care o respiră (temperatură, umiditate, presiune, concentrația de compuși organici volatili-VOC), dar și semnale sonore și luminoase de avertizare când valorile depășesc maximele admise și constituie un potențial pericol.

Premiul Special

Premiul Special oferit de către Centrul Multimedia al UPT a mers către Valentin Sorescu (student licență, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Universitatea Politehnica Timișoara) pentru proiectele dezvoltate: Nokia WebApp StatisticTest – care își propune crearea și implementarea unei aplicații web care permite utilizatorului să acceseze informații despre situația testelor realizate la nivel intern și Bluetooth controlled Arduino RC Car – o mașină controlată prin Bluetooth, printr-o aplicație pentru smartphone.

 

 

Mulțumim de asemenea și sponsorilor, care au asigurat premiile și jurizarea!

 

 

Felicităm pe această cale câștigătorii, precum și pe toți participanții la concurs!