Design Grafic
Competitorii vor putea trimite în cadrul concursului materiale grafice de următoarele tipuri:
- Banner web
- Template website, aplicatie dedicata, aplicatie mobila
- Infografic
- Afiș / poster
- Broșură / leaflet
- Revistă
- Copertă
- Elemente de identitate vizuală
- Imagini digitale prelucrate
Materialele vor fi predate in format grafic de orice tip (Tiff, jpeg, bmp, etc) de rezolutie mare si cu mentionarea dimensiunii reale a materialului in forma sa finita, a utilizarii lui, etc.
În egală măsură artă și tehnică, designul și grafica publicitară implică imaginație, analiză și perspectivă. Scopul este acela de a crea mereu ceva nou, unic și de impact. Fie că ne referim la un logo, o broșură, un catalog, un calendar, un pliant, acestea trebuie să tenteze privirea și să provoace reacții. Fie că vorbim despre o revistă, un banner, un panou, un stand, o vitrină, acestea sunt elemente trebuie să aibă personalitate. Forma, culoarea, textura, mesajul din spatele materialului promoţional, armonios îmbinate, dau un produs publicitare final de calitate. Detaliile sunt cele care dau imaginii originalitate. Pentru a se bucura de succes, imaginea unei afaceri, a unui produs sau a unei persoane trebuie să fie memorabilă.
Productie Audio-Video
Competitorii vor putea trimite în cadrul concursului materiale aparținând unuia din următoarele genuri de producții audio-video:
- videoclipuri
- spoturi publicitare
- generice / promo / trailer
- animații video
- materiale video
- timelapse
- efecte speciale / trucaje
Se pot trata subiecte din domenii tehnice, sociale, medicale, culturale, din natură, etc, cu respectarea condițiilor de eligibilitate.
La categoria videoclipuri se pot încadra mai multe genuri muzicale (pop, rock, folk, populară, muzică clasică, new age), pot fi producții cu un singur artist, formații sau chiar montaje cu filmări din timpul unor concerte.
Durata materialelor:
Videoclipurile, spoturile publicitare, genericele, promo, timelapse și animațiile vor avea o durată de maxim 10 minute.
Materialele sunt evaluate din punct de vedere al mesajului transmis, al expresivității vizuale (modului de cadrare și compoziției), metafore folosite și tehnica de montaj. Efectele speciale constituie o categorie aparte atât din punct de vedere al genului cât și al realizării practice și vor fi tratate ca atare.
Materialele video trebuie să fie predate în format mpg-2 sau mpg-4 cu o rezoluție minimă de 480 x 320 pixeli.